et is mooi geweest!

Beste klanten, familie en vrienden,

Het is mooi geweest!

Na bijna 53 jaar met heel veel plezier en liefde voor het vak gewerkt te hebben, gaan wij er nu een punt achter zetten. Het is mooi geweest!

Voor velen van u is het even schrikken om het vertrouwde adres voor zoveel mooie wijnen en distillaten te moeten zien verdwijnen. Maar ja aan alles komt nu eenmaal een einde.

Donderdag 10 maart is de laatste officiële verkoopdag.

t!

Aansluitend op vrijdagmiddag 11 en zaterdagmiddag 12 maart zouden wij het leuk vinden u nog een laatste maal in onze winkel te ontvangen. Om onder het genot van een drankje, met u allen herinneringen op te halen en een toost uit te brengen op een mooie toekomst.


Voorafgaand aan de sluiting van onze winkel, verrassen wij u nog een aantal weken met opruimprijzen, waarbij de kortingen kunnen oplopen tot wel 50%.

De winkel moet namelijk 31 maart helemaal leeg zijn.


Kom op tijd want u begrijpt het al.... op = op!

Kom snel, sla uw sal en maak ons los.

Carla en Wil

 

 

 

  

  

   

Geschiedenis
Op 31 maart 1961 opende Jan Bosch, mijn vader, een wijnwinkel in Amsterdam-Watergraafsmeer.
Al spoedig ging bij mij de gedachte spelen, dat wil ik ook.
In 1963, 14 jaar jong, ben ik in zijn winkel gaan werken. Met vallen en opstaan, avondstudies, veel lezen en proeven heb ik het vak geleerd. Ook heb ik veel geleerd door studiereizen naar verschillende wijnlanden om bij de wijnboeren te kijken hoe zij produceren.

Na 10 jaar bij mijn ouders gewerkt te hebben en een kleine tussenstop met een slijterij in Hoorn, ben ik in de Van Baerlestraat op nummer 114 een eigen zaak begonnen.

Daar kocht ik op 19 februari 1974 samen met Carla, een paar weken voor ons trouwen, een wat verlopen slijterij die we hebben uitgebouwd tot een ware speciaalzaak.
Na diverse flinke huurverhogingen, de problemen met de bereikbaarheid en het parkeren, zijn wij in 1996 verhuisd naar onze huidige locatie in de Kastelenstraat.

In deze winkel hebben wij velen van u beter leren kennen en lief en leed met elkaar gedeeld. Veel over koken - de passie van Wil, gecombineerd met lekkere wijn - gesproken en diverse recepten uitgewisseld.

Helaas: ook hieraan komt een eind!
Het zal vreemd zijn in het begin maar wij komen u vast nog eens tegen.

  

  

 

winkel in de Copernicusstraat

2014 was voor mij een jaar met allerlei kwaaltjes, gelukkig kwamen de medici er in juni op tijd achter dat er een tumor in mijn rechter long zat. Deze is met succes verwijderd. Het heeft ons wel aan het denken gezet. Er is meer dan werken alleen.
Nu is het dus echt mooi geweest. We willen nog zoveel mogelijk gaan genieten en wat meer tijd aan onze kleinkinderen besteden. Kan ik samen met Carla eens naar hun sportwedstrijden kijken.

  

Enkele gevleugelde uitspraken van Wil:
Op de eerste plaats Carpe Diem, vergeet dus niet te leven.
Een maaltijd zonder water en wijn is niet compleet.
Rode wijn helpt tegen bijna alle kwalen.
Haasten is nergens goed voor, neem de tijd bij het kiezen van iets lekkers, je drinkt het toch ook niet in een teug leeg.
Ik ben gauw tevreden, alleen het beste is goed genoeg.
En zoals mijn jongste broer ook altijd zei: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”

 

de winkel in de Van Baerlestraat

begin

 

 

 

Recept 

Omdat ik het nu eenmaal niet kan laten op de valreep nog een lekker recept.

Het is niet moeilijk te maken en een van onze favorieten bij een gebakken visje.

Venkelschotel uit de oven.

Snijd een venkelknol en een halve rode paprika in patat vorm, kook de venkel 5 minuten en leg deze met de paprika in een ovenschaal. Voeg een ruime hoeveelheid olijfolie toe, vers gemalen zwarte peper erover en strooi er wat pijnboompitjes bij.
Kruimel wat blauwader kaas over het geheel en plaats in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten op 150 graden. Stokbrood erbij om lekker in de olijfolie te dopen en smullen maar.
Mijn wijntip hierbij is de Passimento uit Italië.

 

laatste dag

  

   

Stichting Kinderen Kankervrij.
Ook de bibliotheek ruimen wij op. Honderden boeken waarvan de opbrengst naar KIKA gaat. Kika heeft als doelstelling 95% genezing voor kinderen met kanker in 2025 en daarvoor is nog veel geld nodig.
De boeken verkopen we op gewicht, de prijs is minimaal € 2.50 per kilo. Er staat een Kika bus en een weegschaal bij.

   


Terug